środa, 3 kwietnia 2019

Bułeczki maślano miodowe

  • 450 - 500 g mąki pszennej
  • 20 g świeżych drożdży
  • 240 ml mleka
  • 85 g płynnego miodu*
  • 1 duże jajko
  • 60 g masła, roztopionego
  • pół łyżeczki soli
  •  
    Glazura maślano - miodowa:
  • 30 g masła, roztopionego
  • 20 g miodu , roztopić razem                                                                                                        Zrobić ciasto drożdżowe jak zawsze, odstawić do wyrośnięcia. Potem zrobić 12 kulek,ułożyć na blasze koło siebie i jeszcze odstawić aż się połączą. Upiec w 180 stopniach koło 20 minut. Wyjąć i gorące posmarować glazurą. Pycha.
  • źródło:                             https://www.mojewypieki.com/przepis/puszyste-buleczki-maslano-miodowe?fbclid=IwAR2hcPKxIcd-k9GR-tI_QxofzmAPXE-3yeyd6L5-tqLLTv8sz0VZBMR2Omc

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz