- 450 - 500 g mąki pszennej
- 20 g świeżych drożdży
- 240 ml mleka
- 85 g płynnego miodu*
- 1 duże jajko
- 60 g masła, roztopionego
- pół łyżeczki soli
- Glazura maślano - miodowa:
- 30 g masła, roztopionego
- 20 g miodu , roztopić razem Zrobić ciasto drożdżowe jak zawsze, odstawić do wyrośnięcia. Potem zrobić 12 kulek,ułożyć na blasze koło siebie i jeszcze odstawić aż się połączą. Upiec w 180 stopniach koło 20 minut. Wyjąć i gorące posmarować glazurą. Pycha.
- źródło: https://www.mojewypieki.com/przepis/puszyste-buleczki-maslano-miodowe?fbclid=IwAR2hcPKxIcd-k9GR-tI_QxofzmAPXE-3yeyd6L5-tqLLTv8sz0VZBMR2Omc
Testuję przepisy z netu, ale i wymyślam sama. Kocham to co robię, zapraszam do mojej kuchni na Podlasiu pachnącej jaśminem.
środa, 3 kwietnia 2019
Bułeczki maślano miodowe
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz