* 2 szklanki mąki pszennej
* 1/2 szklanki cukru
* 2 jajka
* 1 szklanka mleka
* 1/2 szklanki oleju
* 1 łyżka kakao
* 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
* 1 łyżeczka cynamonu
* 1 p. przyprawy do piernika
* 3 łyżki rodzynek
* 1 jabłko
* 3 łyżki drobno posiekanych orzechów włoskich
Wykonanie:
Do
miski wbić jajka, utrzeć je z cukrem przy pomocy miksera. Do masy
jajecznej dodać przesianą przez sitko mąkę, kakao, proszek do pieczenia,
cynamon i przyprawę do piernika. Dolać mleko i olej. Wszystko wymieszać
mikserem. Dodać rodzynki, migdały, starte na tarce o grubych oczkach
jabłko i drobno posiekane orzechy, wymieszać łyżką. Formę do babeczek
wyłożyć papilotkami. Wlewać do nich ciasta na 2/3 wysokości papilotek.
Piekarnik nagrzać do 180'C. Wstawić formę z muffinkami i piec je około
30-35 minut.zródło w linku
http://www.zrobtosmacznie.pl/2016/11/swiateczne-muffiny-piernikowe.html?m=1&fbclid=IwAR15keX3NwpRWDRzx5X0b9Zn-usofhJAEk12cOLR4-HgSR_SH5RNrmJgTVk
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz